2024.05.18. Tata
BSC – TSE Basket U14

52-71 (4-23, 15-16, 10-21, 23-11)

Jv.: Kaposi Renátó, Lázár Alina (Gecsei Ferenc)

TSE Basket: Erős 22, Südi-Molnár 11, Szalai 11, Varga 8, Török-Mezei 6, Wéber 5, Iványi 4, Komáromi 2, Andresz 2, Zink, Sipos

Edző: Kláris Zoltán

A bajnokság első 24 alakulatát külön versenyzett, de alatta 5 csoportban küzdöttek a csapatok különböző régiókban az országban. Miután mindenki több alkalommal játszott mindenkivel kialakult egy sorrend a csoportban és a végsó helyezéseket az utolsó forduló döntötte el. Első körben a favorit első oroszlányi csapat az utolsó Várpalotával, míg a  2. budakesziek a 3. TSE Basket csapatával játszottak. A végső sorrendet a két győztes és 2 vesztes csatája határozza meg.

Kláris Zoltán: Az elején úgy éreztem, ellenfelünk egy kicsit puhán melegített, így nem volt meglepő számomra, hogy az első negyedben Erős és Szalai vezérletével nagy előnyt tudtunk kialakítani. Südi-Molnár stabilitást jelentett palánk alatt, így mire ellenfelünk észbe kapott, már nagy előnyre tettünk szert. Varga középtávolról, míg Komáromi és Iványi leindulásból volt sikeres. Nagyon örülök, hogy a beépített új elemek működtek és mindenki egyénileg lépett előre. A pontok egyenletesen eloszlottak a játékosok között, és minden a tervezett módon történt, nem kizsierelve senkit a másik mérkőzés előtt. Falkai, Tóth és Csaplár az utolsó pillanatban esett ki a csapatból, így nagyon örülök, hogy két U12-es játékossal is szervezettek vagyunk és tényezők tudunk lenni. Várjuk az Oroszlány elleni mérkőzést, mert felkészültünk és szeretnénk egy szoros mérkőzésen jó eredményt elérni.